zondag 16 augustus 2020

BK alle categorieën dag 2: persoonlijk (debuut)record voor Robin Demeestere

Eerstejaars Junior Robin Demeestere heeft met verve zijn vuurdoop bij de 'grote jongens' doorstaan. Op de 3000m steeple kwam hij, onder meer door het beperkt wedstrijdaanbod omwille van de Corona crisis, aan de start zonder wedstrijdritme. Robin was op de steeple niet aan zijn proefstuk toe maar hij kreeg als junior voor het eerst 3000m met hindernissen voorgeschoteld.

Robin, die op de 3000m steeple onervaren was, startte wijselijk voorzichtig. Hij bengelde in de achterste gelederen maar liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Dat bleek de goede tactiek want met een laatste snelle ronde had hij blijkbaar nog wat energie in de tank om terrein goed te maken op het gros van het peloton en nog 2 concurrenten bij te halen. Het leverde hem een mooie 12e plaats en een prima debuut chrono op van 9'50"46. Een persoonlijk record dat kan tellen.

Een dag eerder werden door de hevige regenval in Brussel onder meer de reeksen van de 1500m geschrapt. Belofte Michiel Vanhuysse was bij de ongelukkigen voor wie de trip naar onze hoofdstad een maat voor niks was geweest. Aan de hand van rechtstreekse finalereeksen zouden de medailles dan verdeeld worden op zondag.

Michiel ging van start in de 2e van 3 reeksen. Hij liep attent in de groep en kon toen de wedstrijd in de laatste ronde ontplofte goed reageren. Hij leek door zijn sterk eindschot naar de derde plaats in zijn reeks te lopen maar werd finaal puik 5e in een beste seizoensprestatie van 3'54"42. Michiel strandde op een haar (1 honderdste!) van zijn persoonlijk record van 3'54"41 (Oordegem 02/06/18) en pakte op basis van de chrono's de 16e plaats op 30 deelnemers. 

Proficiat Robin en Michiel!