donderdag 15 augustus 2019

Kampioenschap van Vlaanderen cadetten en scholieren: zilver voor Rune Breye, brons voor Chiara Wastijn, Viktor Leenaert en Robin Demeestere!

Het jeugdkampioenschap van Vlaanderen in Oordegem was voor AZW-TMD een voltreffer. Vlierzele Sportief tekende opnieuw voor een prima organisatie!
De weersomstandigheden waren vrij gunstig uitgezonderd voor de scholieren meisjes van de 400 meter horden, waaronder Liesl Luyssen, die tijdens hun baanronde een fikse regenbui over zich heen kregen. Ondanks die ongelukkige weersomstandigheden snelde Liesl in de gietende regen naar een knappe vijfde plaats in 1'08"58. Een beste seizoensprestatie voor Liesl en net geen persoonlijk record (1'08"41).

Liesl op weg naar een knappe 5e plaats (foto Filip Bossuyt)

Eerstejaars scholiere Rune Breye had haar zinnen gezet op de 1500m. Naast medailles viel er op dat nummer nog een ticket te rapen voor deelname aan het voorprogramma van de Memorial Van Damme. Het meisje dat als eerste zou eindigen na de reeds geselecteerde atletes kreeg een startbewijs voor de Diamond League in Brussel. Op basis van de inschrijvingslijsten wist Rune dat ze tweede moest eindigen om dat fel begeerde ticket binnen te rijven. Rune liet de topfavoriete Emma Vandeghinste (DUFF) wijselijk lopen en was bij de achtervolgers heel attent en steeds op medaillekoers. Bij het ingaan van de laatste ronde waren ze nog met drie om het zilver en brons te verdelen. Rune wachtte geduldig haar moment af en stormde met een ferme versnelling in de laatste rechte lijn naar het zilver en de uitnodiging voor de 1000m op de Youth Memorial! Rune was uiteraard dolgelukkig met deze fantastische dubbelslag!


podium 1500m scholieren meisjes

Vriendin en trainingsmaatje Chiara Wastijn, ook al eerstejaars, kon ook juichen maar dan op de 2000m steeple. Chiara, pas terug uit vakantie, leek op het einde nog dichter te sluipen bij de nummer twee Nilay Capa (RCG) maar kon uiteindelijk tevreden zijn met haar 8'06"20 wat voldoende om het brons binnen te halen!


podium 2000m steeple scholieren meisjes

Niet toevallig pakte TMD op de steeple nog een medaille. Bij de cadetten jongens was Viktor Leenaert, ook nog maar enkele dagen terug in het land na een gezinsvakantie, niet van plan om topfavoriet Ward Janssen (ATLA) zomaar de titel cadeau te doen. Viktor schuwde in de achtervolging het initiatief niet en kon in een heuse slijtage slag finaal beslag leggen op het brons in een nieuw persoonlijk record van 4'42"78!


podium 1500m steeple cadetten jongens

De medaille-oogst bleef maar duren want op de 3000m voor scholieren jongens konden we rekenen op Robin Demeestere. Robin kon in een zeer onregelmatige wedstrijd met nogal wat tempowissels zeer lang volgen met de twee favorieten. Uiteindelijk moest Robin pas laat in de finale buigen voor de leiders maar van de achtervolgers was Robin duidelijk de sterkste. Robin pakte dan ook verdiend brons in 9'22"11. Daarmee kwam hij dicht in de buurt van zijn persoonlijk record van 9'20"73.


podium 3000m scholieren jongens 

Met een 5e plaats en 4 medailles was dit voor ons vijftal een uitstekend bilan!


de 4 medaille winnaars!

Een mooie foto reportage van Filip Bossuyt van de AZW-atleten kan je hier vinden.

Van harte proficiat Liesl, Rune, Chiara, Viktor en Robin!