zondag 7 juli 2019

ACM Gouden 3000m AS Rieme: AZW-clubrecord voor Audrey Goesaert en Bert Deschodt. Persoonlijk record voor Jonas Versteele.

Onze vier TMDers hebben hun deelname in Ertvelde geenszins beklaagd. AS Rieme stond garant voor een prima organisatie met onder meer hazen voor iedere reeks. Ook het weer was op deze zomerse avondmeeting nagenoeg ideaal.

Master Bert Deschodt (M35) hoopte er zijn besttijd op de 800m aan te scherpen. Met op papier negen betere atleten in zijn reeks zat Bert in een voor hem ideale reeks. Toch lag Bert na 100m al in tweede stelling, de haas niet meegerekend. Op de tempomaker en de leider moest Bert wat terrein prijs geven maar hij liep zijn eerste ronde, met de rest van het deelnemersveld in zijn zog, nog net onder de minuut. Gelukkig namen toen twee concurrenten het commando over zodat Bert zich aan hen kon optrekken tot aan de 600 meter. Bert moest zijn meerdere erkennen in de nummers 2 en 3 maar hij hield vrij goed stand en kon finaal als vierde over de streep lopen in een onverhoopte sterke chrono van 2'03"11. Meteen goed voor een stevige verbetering van zijn persoonlijk record! Bovendien snoepte Bert ook het AZW-clubrecord af van Karel Dewaele (2'03"18)!

Op de 3000m maakte master Audrey Goesaert (W35) jacht op het AZW-clubrecord W35. Met een eindtijd van 10'30" voor ogen kwam Audrey, in een groep van 6 dames, haar eerste kilometer perfect door in 3'30". Toen het tempo wat stokte nam Audrey halverwege zelf het heft in handen. Zo liet ze bij de doortocht op de 2 km 7'03" optekenen. Op één ronde van het einde (9'10") lag Audrey dan nog vier seconden achter om de gehoopte 10'30" te halen maar met een verschroeiende laatste ronde maakte Audrey de opgelopen achterstand op haar doel alsnog goed. Ze liep uiteindelijk als 6e over de streep in een nieuw prima persoonlijk record van 10'29"04 en verbeterde met die chrono ook het AZW-clubrecord van Maaike Reyngaert met zowat 3 seconden.

En het feest ging maar door want in de tweede reeks van de 3000m kon Jonas Versteele zich lang schuil houden in de kopgroep. In de laatste ronde haalde hij met een extra versnelling nog eens hard uit. Jonas kon zo nog een aantal metgezellen het nakijken geven en als tweede over de streep snellen in een uitstekende beste chrono ooit van 8'40"12!

Ook scholier Robin Demeestere vond inspiratie bij zijn clubgenoten. In de derde reeks van de 3000m ging Robin met de besten mee. Halverwege moest hij dan wat gas terug nemen maar met de eindstreep in zicht kon ook hij nog eens uithalen met een sterk eindschot. Robin liep als vijfde over de streep en scherpte zijn persoonlijk record van vorig jaar (9'44"68) gevoelig aan tot een knappe 9'20"73!

Proficiat Robin, Jonas, Audrey en Bert!