zaterdag 11 mei 2019

Runners’ Lab Athletics Classic Meeting Memorial Vertommen-Cuddy

Een select TMD gezelschap trok naar Duffel om er een gooi te doen naar scherpere chrono's.
De verre verplaatsing loonde de moeite want nagenoeg iedereen kwam met een persoonlijke besttijd of een seizoensbeste naar huis. Ook de goede organisatie, met onder meer hazen voor elke reeks,  werd door onze atleten gesmaakt. Enkel de goed voelbare wind gooide wat roet in het eten.
Junior Kevin Demeestere gaf op de 800m meteen het goede voorbeeld. Hij snelde in de 4e reeks naar een 4e plaats in 2'04"57. Hij deed daarmee bijna drie seconden beter dan zijn vorig persoonlijk record gelopen op het afgelopen PK in Tielt.
Op de 1500m kwam cadet Viktor Leenaert in Duffel last-minute aan de start. Gezien hij niet vooraf ingeschreven was moest hij vrede nemen met een plaatsje op de tweede startrij in reeks 4. Het belette Viktor echter niet om toch ook naar een persoonlijke besttijd te snellen. Viktor verbeterde zich ferm van 4'38"52 naar 4'29"64 en dook daarmee net onder limiet van 4'30" voor deelname aan het BK.
Scholier Robin Demeestere was van bij de start bij de pinken en nestelde zich meteen in het spoor van de haas. Zelfs na het uitstappen van de tempomaker bleef Robin wijselijk in 2e stelling  lopen. Op 200m van de streep pakte hij uit met een splijtende demarrage om uiteindelijk de reeksoverwinning op zak te steken in een knappe 4'20"22. Voor Robin een verbetering van zijn PR met 22 honderdsten.
In de 3e reeks van de 1500m kwam master Bert Deschodt (M35) ondanks een hectische start goed door in de eerste honderden meters. In de rechte lijn naar de aankomst kon Bert telkens met de hulp van de rugwind enkele plaatsen opschuiven. Ook in de laatste 200m had Bert nog energie over om nog eens twee concurrenten 'oprapen' en te finishen in een seizoens beste tijd van 4'15"18.
Junior Michiel Vanhuysse kon met een PR van 3'54"41 terecht aanspraak maken op een ticket voor de snelste reeks. Michiel ging deze keer eerder behouden van start. Alleen het gat dicht lopen op de grote groep vluchters was door de strakke wind dan weer niet de beste optie. Michiel kon uiteindelijk wel nog uitpakken met een stevige laatste ronde en kon, gezien de omstandigheden, met zijn 13e plaats in 4'02"96 best wel tevreden zijn.

Proficiat Viktor, Robin, Kevin, Michiel en Bert!