zaterdag 27 april 2019

Bart Vandewoestyne loopt 123 km op één dag!




Master Bart Vandewoestyne (M40) verlegt sinds enkele jaren zijn grenzen door geregeld deel te nemen aan een trailrun.

Trailrunning wil zeggen 'off-road hardlopen'. Op onverharde wegen en over smalle paadjes (Trails) door de natuur lopen. Tijdens het lopen bedwingt de trailrunner natuurlijke hindernissen zoals heuvels, bergen, rotsen en beekjes.

Bart heeft de afgelopen jaren al enige ervaring opgedaan en is dus zeker niet aan zijn proefstuk toe. Zo heeft hij al natuurlopen van 10 tot meer dan 50 kilometer achter de kiezen. Maar wat Bart in het Noordwest Franse Lille-Bonne presteerde spreekt toch wel tot de verbeelding. In de buurt van de meer bekende Franse steden Le Havre en Rouen stond Bart aan de start van wat tot nu zijn grootste uitdaging was.


Op de Radicatrail stonden liefst 123 kilometers op het menu! Daarbij moesten bovendien nog eens 3800 hoogtemeters worden overwonnen. Bart moest al heel vroeg uit de veren want om 5u.00 ’s morgens werd de start gegeven. Hij hoopte binnen de tijdslimiet van 22 uur (op zondag voor 3u.00 ) aan te komen. Bart slaagde in zijn opzet wat niet van iedereen kan gezegd worden. Van de 270 starters haalden ‘slechts’ 172 moedigen de aankomst. Bart haalde de finish na 19u.48’24”! Daarmee liep hij als 109e binnen op 172. In de categorie van de Masters 1 bezette Bart de 49e plaats op 81. Een uitzonderlijke prestatie waar Bart terecht fier mag op zijn. Hiermee bewijst Bart dat hij naast een uitstekende algemene conditie ook over een sterk gestel en een groot doorzettingsvermogen beschikt!

Doorkomsttijd Bart 100 km.



Van harte proficiat Bart!