zondag 3 maart 2019

Ardo Veldloop: Goud voor Robin Demeestere, zilver voor Rune Breye en Juul Vanhoutteghem!

Een aantal TMD-ers grepen op het einde van het veldloopseizoen hun kans om hun goede BK-vorm nog meer te verzilveren op de de cross van F.L.A.C. in Ardooie.
Cadette Axelle Christiaens, pas sinds enkele maanden aangesloten bij AZW, maakte bij haar tweede veldloop van het seizoen opnieuw indruk met een prima 5e plaats!
Bij de jongens cadetten hield Cédric Speeleveld de TMD-AZW eer hoog met een puike 14e plaats op 32 deelnemers.
Scholiere Chiara Wastijn mistte het BK nog door ziekte maar kon in Ardooie haar regelmatig crossseizoen toch in schoonheid afsluiten met een knappe 6e plaats. Vriendin Rune Breye speelde van bij de start mee voor de medailles en kon haar blakende vorm bevestigen met zilver. Een orgelpunt van een uitstekend winterseizoen!
Podium scholieren meisjes (foto Olivier Vanhoutteghem)

 Robin Demeestere maakte samen met clubmakker Arnoud Douterlunge de wedstrijd bij de scholieren jongens. Beiden konden zich, onder impuls van Robin, afscheiden van de rest van het deelnemersveld. In een spannende finale bleek Robin iets sterker te zijn en zo kon hij op het einde van de winter toch nog zijn eerste overwinning binnenhalen. Voor Robin de kers op de taart van een schitterend crossseizoen!
Podium scholieren jongens (foto Olivier Vanhoutteghem)

Bijna de helft van de deelnemers op de korte veldloop bestond uit masters. Master Bert Deschodt (M35) nam een mindere start en kreeg pas na zowat een kilometer de ruimte om zijn inhaalrace in te zetten. Bert kon nog heel wat plaatsen goedmaken en zijn wedstrijd afronden met een mooie 9e plaats. Collega master Piet Ovaere (M35) volbracht zijn opdracht en liep als 28e en 13e master over de streep.
Bij de junioren tenslotte kon TMD nog eens juichen met Juul Vanhoutteghem. Juul moest wel de duimen leggen voor provinciaal kampioen Mathias Hoornaert maar hij was wel duidelijk de 2e sterkste van de junioren. Met meer dan een halve minuut voorsprong op de nummer 3 kon Juul meer dan verdiend het zilver ophalen. Ook Juul kon met een stralende glimlach zijn winterseizoen afsluiten!

Podium junioren jongens (foto Olivier Vanhoutteghem)

Proficiat aan alle deelnemers!