zondag 26 augustus 2018

BK junioren en beloften

Op dit kampioenschap kon TMD in Moeskroen tot 2 maal toe heel even dromen van een medaille.
In de voormiddag kon belofte Natan Decoutere op de 400m horden toch van start gaan in de verhoopte beste serie. Natan kwam met de sterke tegenwind in de eerste 200m wijselijk pas in de 2e wedstrijdhelft heel sterk opzetten. Hij leek zelfs met het zicht op de finish te gaan mee strijden voor het brons maar kwam helaas enkele passen na de laatste horden ten val en zag zo een unieke kans op een medaille uiteen spatten. Met vallen en op staan liep hij toch nog met opgeheven hoofd als 6e binnen in 1'00"27.
Laat in de namiddag viel AZW-TMD duidelijk op met drie junioren op de steeple in de gezamenlijke reeks voor junioren en beloften.
Jolan Desimpelaere en eerstejaars Kevin Demeestere en Michiel Vanhuysse waren onze strijders. Michiel mocht op basis van de ranglijsten stiekem hopen op brons. Torenhoog favoriet Tim Van De Velde was outstanding en behaalde de BK-titel bij de junioren in 09'00"82. Michiel koos het spoor van de 2e in de ranglijsten Marco Vanderpoorten en kon zo na een snelle 1e km van 3'07" een kloofje slaan met zijn belager voor het brons. Tot voorbij halfweg leek Michiel te slagen in zijn opzet maar samen met twee beloften kwam junior Simon Robben terug bij Michiel. In de laatste kilometer bleek Simon Robben de sterkste en moest Michiel vrede nemen met een vierde plaats in 10'10"93.
Daarachter vochten Jolan en Kevin een onderling duel uit en dat leverde hen uiteindelijk een respectievelijk knappe 5e (10'23"27) en 6e (10'26"10) paats op bij de junioren. Kevin scherpte daarmee zijn persoonlijk record van een dag eerder op het PK steeple aan met iets meer dan een seconde.

Bravo Kevin, Jolan, Michiel en Natan!