zaterdag 5 mei 2018

Beker van Vlaanderen Meisjes


De AZW-meisjes moesten de verre verplaatsing maken naar Lanaken om hun plaats in de eerste afdeling te verdedigen.
Cadette Rune Breye maakte deel uit van de selectie. Op de voor haar eerder ongewone 300m horden deed ze het voortreffelijk. Ze won haar reeks vanuit baan 6 in 50”71 waarmee ze voldoet aan de norm voor deelname aan het BK! Met die mooie prestatie bezorgde ze AZW 7 punten. Wat later voegde Rune daar nog eens 8 punten aan toe met een (hoogte)sprong over 1m.40. Rune had ook nog haar aandeel in de 4x100m waarmee AZW met een reeksoverwinning 8 punten sprokkelde.

Bij de scholieren vervoegde Liesl Luyssen het AZW-team. Liesl combineerde het verspringen met de 400m. In het ver behaalde Liesl, met een sprong van 4m71, 6 punten voor AZW. Het zelfde aantal punten graaide Liesl nog eens mee op haar eerste 400m ooit in een puike 63”92. Daarmee kwam ze maar een halve seconde tekort om, als eerstejaars, een ticket voor het BK te bemachtigen. Ook Liesl maakte deel uit van het AZW-kwartet 4x100m. dat bij de scholieren nog 5 punten binnen haalde.
De AZW-meisjes konden  uiteindelijk, met een mooie 7e plaats, het behoud in de eerste afdeling zonder problemen verzekeren!

Proficiat Rune en Liesl!