dinsdag 15 augustus 2017

Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren: zilver voor Michiel Vanhuysse!

podium 2000m steeple scholieren jongens (foto Luc Desmet)

Het Vlaams kampioenschap voor de jeugd werd in de voormiddag geteisterd door hevige regenbuien. Gelukkig kwamen er in Brugge na de middag opklaringen zodat vanaf dan de wedstijden in gunstige omstandigheden konden worden afgewerkt.

Cadette Rune Breye had als eerstejaars een plaats kunnen versieren op de 400m. Van in de buitenbaan (8) en in de gietende regen stormde Rune in de b-reeks naar een knappe derde plaats in een persoonlijk record van 65"53 (66"46). Goed voor een mooie 8e plaats in de eindrangschikking!

Rune op weg naar PR (foto Filip Bossuyt)


Robbe Desimpelaere, ook al eerstejaars, stond op de deelnemerslijst van de 3000m bij de scholieren als laatste gerangschikt van 15 atleten. Hij liet zich daadoor echter niet van de wijs brengen. Robbe deelde zijn wedstrijd goed in en wist op het goede moment een plaatsje op te schuiven. Het leverde hem finaal een puike 10e plaats op! Bovendien kon Robbe glunderen met een stevige verbetering van zijn p.r. naar 09'43"99 (10'01"51).

Robbe (3033) op weg naar 10e plaats en p.r. (foto Ruben Desmet)

Op medaillekansen was het wachten tot 18u.30. Op de 2000m steeple voor scholieren had AZW-TMD medaille kansen met Michiel Vanhuysse. Met trainingsmakker Kevin Demeestere er bij was de AZW-TMD steeple traditie opnieuw duidelijk zichtbaar. Goud was voor Michiel vooraf uitgesloten met de deelname van de ongenaakbare Tim Van de Velde (DUFF) die met 5'47"80 zijn eigen recent Belgisch record tot op 2 seconden benaderde.
Michiel nestelde zich van bij de start op plaats 3 achter Simon Blanckaert (MACW) die op zijn beurt een hoog tempo oplegde. Michiel beet zich vast en kon in de laatste 250m met een tempoversnelling duidelijk afstand nemen en met afscheiding het zilver binnen halen. Zijn zilver gaf hij nog meer glans met een nieuwe bestwaarde van 6'16"48 (6'17"97)!

Tim Van de Velde - Simon Blanckaert - Michiel Vanhuysse (foto Ruben Desmet)

Kevin probeerde aanvankelijk mee te schuiven met de medaille-kandidaten maar nam als voorlopige 4e toch wat gas terug. Uiteindelijk moest Kevin, die na blessureleed nog wat trainingsachterstand heeft, nog één plaats prijs geven. Op karakter wist hij wel een mooie 5e plaats in 6'48"31 te vrijwaren.

Kevin in het spoor van Michiel (foto Ruben Desmet)


Proficiat Rune, Robbe, Kevin en Michiel!