maandag 1 mei 2017

West-Vlaams kampioenschap steeple: Goud voor Robin Demeestere en Michiel Vanhuysse. Zilver voor Natan Decoutere

Op de Julien Saelens meeting van Olympic Brugge werd er gestreden om de West-Vlaamse steeple medailles. Traditioneel kwam TMD sterk voor de dag op dit kampioenschap.

Robin Demeestere domineerde de wedstrijd bij de cadetten. Hij werd overtuigend provinciaal kampioen in 4'54.55. Met die chrono dook hij meteen ook onder het minimum (4’58”00) voor deelname aan het Belgisch kampioenschap.

Bij de scholieren konden we rekenen op eerstejaars Juul Vanhoutteghem en tweedejaars Michiel Vanhuysse. Simon Blanckaert (MACW) nam van bij de start het initiatief en enkel Michiel bleef in het spoor van de West-Vlaamse kampioen veldlopen. Ondanks het hoog tempo was Michiel op 250m van de finish nog in staat om met een snedige versnelling het West-Vlaams goud binnen te halen in een nieuw persoonlijk record van 6’17”97. Ook ruim voldoende om een ticket te bemachtigen voor het BK (limiet= 6’45”).
Juul, voor het eerst aan de start van een 2000m steeple met hindernissen van 91 cm hoogte, liet de ervaren ratten wijselijk begaan en kwam na 7’09”22 zonder kleerscheuren als 7e over de eindstreep. Uiteraard ook voor Juul een persoonlijk record dat bij een volgende deelname wellicht meteen zal sneuvelen.

Senior Natan Decoutere die zowat alle hinderniswedstrijden onder de knie heeft, kon voor TMD een derde medaille binnen halen. In de 3000m steeple serie met juniores, seniores en masters kwam hij als derde over de streep in 10’48”13 wat goed was voor een 2e plaats en zilver bij de seniores!

Proficiat Robin, Michiel, Juul en Natan!