zondag 5 maart 2017

BK indoor Cadetten en scholieren


Cadette Liesl Luyssen kon daags na de reisdag van een week skiën niet met dezelfde ambities van start gaan zoals op de voorgaande kampioenschappen. Toch kon Liesl zich op de 60m. horden met een 2e plaats in haar reeks in 9’46” plaatsen voor de finale. In die finale kon ze opnieuw een behoorlijke 9’54” voorleggen die goed was voor een 8e plaats.
In het verspringen liet Liesl nog een beste sprong van 4m90cm optekenen waarmee ze de in de totaalstand een mooie 7e stek bekleedde.

Tijs Messiaen startte snel op de 400m om deze keer niet ingesloten te worden Helaas deed hij dat iets te voortvarend en kende hij  daardoor in de laatste 150m een terugval. Bovendien werd hij in zijn eindjump dan toch nog door een concurrent voor de voeten gelopen. Desondanks slaagde Tijs er nog net in om met 54”95 onder de 55” te duiken en in zich in de kwalitaiteve top 20 te nestelen.

Michiel Vanhuysse kon op basis van de inschrijvingslijsten ambities koesteren voor een medaille. Michiel slaagde er inderdaad in om met 2’00”88 3e te worden in de op papier beste serie. Helaas waren de nummers 1en 2 van de b-serie met 2’00”43 en 2’00”64 een fractie sneller dan Michiel. Het werd dus, voor een begrijpelijk ontgoochelde Michiel, een 5e plaats in plaats van een medaille.

Proficiat Liesl, Tijs en Michiel!