donderdag 28 juli 2016

AZW-clubrecord voor Bert Deschodt

Master Bert Deschodt (M35) pakte op de Flanderscup van Ninove uit met een ijzersterke prestatie op de 5000m. Op deze 26e memorial Geert Rasschaert kon hij in vrijwel iedeale weersomstandigheden op zoek gaan naar het AZW clubrecord bij de masters M35. De eertste 3 kilometers verliepen feilloos. In de 4e kilometer echter kreeg Bert het knap lastig om de gevraagde tussentijd te realiseren. Met de finish in zicht herpakte Bert zich knap in de laatste kilometer. Met een stevige eindsprint dook hij zowat 4 seconden onder het AZW-clubrecord van Karel Dewaele. De nieuwe toptijd bij de AZW-masters M35 5000m staat nu op naam van Bert Deschodt en bedraagt 15'36"61.

In de schaduw van die knalprestatie liep eerstejaarsscholier Tijs Messiaen naar een beste seizoensprestatie van 53"15. Zijn persoonlijk record van 52"78 kan binnenkort sneuvelen.

Ook senior Audrey Goessaert kon profiteren van de iedeale weersomstandigheden maar dan op de 1500m. In de 3e reeks van het naprogramma nam ze na 300m voor een tweetal ronden het initiatief. Uiteindelijk werd ze daarvoor beloond en kon ze juichen met een knappe 2e plaats en een flinke verbetering van meer dan 5 seconden van haar persoonlijke  besttijd. Audrey dook met 4'59"02 dan ook mooi onder de grens van de vijf minuten.

Proficiat Audrey, Tijs en Bert!