woensdag 18 mei 2016

Finale SVS: zilver voor Liesl Luyssen.

Traditioneel vond in Oordegem de Vlaamse finale plaats van de scholencompetitie S.V.S. (Stichting Vlaamse Schoolsport)

Liesl Luyssen (SJB Avelgem) was attent vooraan te vinden in een tactische 800m voor de miniemen. Ondanks haar goede eindsprint kon Liesl net geen medaille pakken. Ze strandde met 2'31"03 op de vierde plaats op minder dan een seconde van het brons.
Liesl 356
Toch had Liesl nog niet al haar troeven uitgespeeld want even later was het in de verspringcompetitie wel raak. Met een sprong van 4m.92cm nestelde Liesl zich op een gedeelde 2e plaats. Een concurrente had precies even ver gesprongen maar die had blijkbaar met net iets minder tegenwind (-0,7) kunnen jumpen. Tijdens de beste sprong van Liesl blies de wind -0,8. Liesl kreeg dus het zilver toegewezen!



Lukas Desmet (SMC-Lede) kon op de 800m. voor de miniemen aanvankelijk goed volgen met de koplopers. Bij het versnellen in de tweede ronde moest Lukas passen voor het kop trio maar hij kon echter zijn vierde plaats zonder problemen vrijwaren en de rest van het deelnemersveld achter zich laten. Lukas kon niet anders dan tevreden zijn met een persoonlijk record van 2'19"67.
Lukas 615

Proficiat Liesl en Lukas!