zondag 28 februari 2016

BK indoor cadetten & scholieren: Brons en AZW-clubrecord voor Jolan Desimpelaere


Eerstejaars cadet Liesl Luyssen presteerde knap op haar eerste BK-indoor want  met 9”64 op de 60 m. horden en 27”76 op de 200m kwam ze twee maal heel dicht bij haar persoonlijk record.  Helena Tomme, ook al eerstejaars, maakte eveneens haar debuut op een BK. Op de 400m werd ze verdienstelijk 5e in haar reeks in een chrono van 1’08”33.
Bij de scholieren jongens bracht TMD Michiel Vanhuysse (eerstejaars) en Jolan Desimpelaere (tweedejaars) in stelling op de 800m. Jolan kwam, ondanks een 8e rang op de inschrijvingslijsten,  samen met Michiel terecht in de op papier tragere B-reeks. Na een lange achtervolging op een vroege vluchter kon Jolan de overwinning in die B-reeks binnenhalen. Dat sterk staaltje was meteen een dubbelslag want zijn winnende 2’00”08  leverde hem zowel een persoonlijk als een AZW-clubrecord op! Jolan verbeterde het 21-jaar oude clubrecord dat op naam stond van Henk Omey (2'01"08) met exact één seconde! Bovendien kon Jolan even later nog een groter gat in de lucht springen want zijn chrono bleek net iets beter te zijn dan deze van de derde atleet van de A-reeks (2’00”25). Zo kon hij als de derde van alle deelnemers voor het eerst een BK-podium op om het brons op te halen. In de schaduw van Jolan knokte Michiel zich naar een puike 5e plaats in de B-reeks. Michiel kon met opgeheven hoofd de Gentse Topsporthal verlaten want hij strandde met 2’04”75 op minder dan een seconde van zijn persoonlijke besttijd.
Scholier Tijs Messiaen kon zich als eerstejaars vinden in het verhaal van Michiel maar dan op de 400m. Zonder specifieke training kwam ook hij als derde in zijn reeks met 54"04 heel dicht in de buurt van zijn persoonlijk indoorrecord van 53"89. Ook Tijs kon zonder blozen zijn indoorseizoen afsluiten.

Proficiat Liesl, Helena, Tijs, Michiel en Jolan!