zondag 17 januari 2016

Grote Prijs Stad Ieper: zilver voor Katrien Devos en Ann Parmentier. Brons voor Robin Demeestere, Audrey Goesaert en Maaike Reyngaert


We konden ons verheugen over een mooie opkomst en knappe resultaten van TMD-atleten op deze memorial Berlinde Verstraete.

Bij de cadetten jongens konden we al glunderen met de mooie prestaties van Robin Demeestere, Juul Vanhoutteghem en Robbe Desimpelaere. Robin en Juul speelden vooraan goed mee. Robin ging voluit de strijd aan met de tweedejaars en liep finaal als derde over de streep. Robin pakte brons mee naar huis en kwam andermaal als de beste uit de bus van 2002! Juul getuigde van een groeiend vormpeil en werd knap 5e. De andere concurrenten komen in het vizier! Robbe is stilaan terug van weggeweest en kon al een puike 14e plaats op 37 deelnemers voorleggen.


Juul

               Robbe                                       Robin


Marlies Dhuyvetters en Sofie Dequae verdedigden de AZW-kleuren bij de scholieren meisjes. Marlies deed het bij haar eerste veldloop van het seizoen prima met een 14e plaats. Ook Sofie kwam met een 19e plaats op 28 atletes alweer goed uit de verf!


 
Marlies                                      Sofie

















Ook de scholieren jongens speelden mee op de eerste rijen. Jolan Desimpelaere maakte met een een sterke 4e plaats net geen aanspraak op een medaille maar gaf blijk van een steigend conditiepeil dat vertrouwen moet geven. Ook eerstejaars Kevin Demeestere liep een dijk van een wedstrijd want hij kwam als 5e over de streep en stapelt zo de ereplaatsen op. Goed voor een derde stek bij de jongens van° 2000.  Michiel Vanhuyse, ook al eerstejaars, had blijkbaar een mindere dag en moest zich deze keer tevreden stellen met een 7e plaats (4e van °2000).

Kevin en Michiel
Jolan
Bij de senioren dames kon Katrien De Vos na een gemiste start en een lange inhaalrace toch nog vooraan meestrijden. Ze kon de scheve situatie gelukkig nog rechtzetten en het zilver bij de seniores vrijwaren. Audrey Goesaert liep kort na Katrien binnen en kon na een prima wedstrijd schitteren met brons bij de senioren. Trainster Aline Luyssen kwam eveneens goed voor de dag met een onverhoopte 7e plaats.

Podium senioren dames met Katrien De Vos - Annelies Deketelaere - Audrey Goesaert

AZW was ook aan het feest bij de masters dames. Daarvoor zorgden Ann Parmentier, Maaike Reyngaert, Annick De Laere, Joke Lelief en Nancy Vanfleteren. Ann liep na een sterke cross als tweede master binnen en mocht het zilver opeisen. Ook Maaike liet van zich spreken want kort na Ann haalde ze het master-brons binnen voor TMD. Annick greep weliswaar net naast het brons maar mag toch fier zijn met een sublieme 4e plaats. Joke en Nancy gaven de colletieve AZW-damesprestatie nog wat meer glans met een respectievelijk 7e en 9e plaats!

Podium master dames met Ann Parmentier - Hilde Vanhessche - Maaike Reyngaert

            Annick                         Joke                                 Nancy

Philip Breye tenslotte redde voor TMD de meubelen bij de masters heren met een knappe 17 e plaats. Hij kon ook op het gezelschap rekenen van onze AZW-fotograaf Filip Bossuyt die zeker tevreden zal zijn met zijn 31e plaats. Een uitgebreide en mooie fotoreportage van Filip over de cross van Ieper kan je hier vinden. Ook de foto's in dit verslag zijn van de hand van Filip Bossuyt. Waarvoor Dank!

Philip Breye


Proficiat aan alle deelnemers!