zaterdag 15 augustus 2015

Brons voor Tijs Messiaen en Michiel Vanhuysse op Vlaams kampioenschap



Brons voor Tijs Messiaen op de 300m horden

Brons voor Michiel Vanhuysse op de 1500m

Het kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren in Lier viel, met uitzondering van enkele wedstrijden in de voormiddag, letterlijk in het water. Toch scheen de zon volop voor TMD want 2 van onze vier deelnemers pakten brons mee naar huis.
Cadet Tijs Messiaen snelde op een nog droge piste naar een nieuw persoonlijk record op 300 de meter horden. Hij scherpe met 40"82 ook zijn eigen AZW-clubrecord (41"77) gevoelig aan! Die super-chrono was meteen ook goed voor de bronzen medaille.

Tijs Messiaen op weg naar PR, Clubrecord en brons!

Voor de cadetten Kevin Demeestere en Michiel Vanhuysse werd het op de 1500m zoals verwacht een tactisch steekspel met het daar bij horende trek- en duw werk. Het kostte Michiel en Kevin nogal wat energie om zich te positioneren. De wedstrijd ontplofte pas na het ingaan van de laatste ronde. Michiel lag toen nog steeds op medaillekoers. In de laatste rechte lijn kwam het tot een bloedstollende sprint met een viertal. Michiel ging tot het uiterste en kon zijn belager voor het brons afhouden met 2 honderdsten terwijl hij ook maar 12 honderdsten te kort kwam voor het zilver. Met 4'26"63 kon Michiel opgelucht juichen met een bronzen plak! Kevin kon tevreden terugblikken op zijn eerste grote kampioenschap op de piste. Met 4'42"65 nestelde hij zich net zoals op de inschrijvingslijsten op een verdienstelijke 12e plaats.

Michiel Vanhuysse (501) in laatste 300m

Kevin Demeestere (1745)

De 1500m steeple voor de cadetten meisjes was als laatste nummer van dit kampioenschap pas om 19u.00 geprogrammeerd. Sofie Carrein verslikte zich  duidelijk aan het hoge aanvangstempo van haar eerste steeple-wedstrijd van het seizoen. Logisch dat Sofie met lood in de benen niet meer in de buurt kwam van haar persoonlijk record en van de verhoopte limiet van het BK. Sofie moest zich uiteindelijk verzoenen met een 6e plaats in 6'13"00.
Sofie Carrein

Een uitgebreide foto-reportage van onze AZW-clubfotograaf Filip Bossuyt, die trouwens de ganse dag (van 09u.00 tot 19u.00!) aanwezig was, kan je hier vinden.

Proficiat Sofie, Kevin, Michiel en Tijs voor jullie deelname en inzet!