zondag 1 maart 2015

Ardo-cross FLAC: Goud voor Justin Catteeuw.

Cadet Michiel Vanhuysse kreeg in Ardooie af te rekenen met een sterk deelnemersveld. Na een prima start moest Michiel wat terrein prijsgeven op de koplopers. Van een terugval was geen sprake want Michiel kon zich vlot handhaven in de top 10 en pakte finaal een puike 7e plaats.
Eerstejaars Jordy Buyck komt, stilaan maar zeker, steeds beter voor de dag. Hij rondde zijn wedstrijd goed af met een degelijke 33e plaats (17e van °2001).

Junior Justin Catteeuw was pas aan zijn eerste veldloop toe deze winter. Het was wel meteen een schot in de roos. In een gemende reeks met masters kon Justin kon vlot de sterkste + 35ers volgen. Hij kon zich een tijd in het spoor zetten van AZW-clugenoot Joost Dewaele (M35) en kon zo afstand nemen van de andere junioren. Justin kon met een comfortabele voorsprong van zowat 25 seconden zijn eerste (individuele) veldloopoverwinning ooit binnenhalen. Na de zege in de Lotto-Crosscuprelays met de AZW-scholieren in 2013, stond Justin nu voor de 2e keer op het hoogste veldloopschavot!

Proficiat Michiel, Jordy en Justin!