zondag 28 september 2014

AZW-clubrecord W35 marathon voor Ann Parmentier in Berlijn

Ann Parmentier (master W35) kon via een gunstige lottrekking een startplaats versieren in de prestigieuze marathon van Berlijn. Net zoals vorig jaar sneuvelde er op het prima parcours van Berlijn opnieuw een wereldrecord bij de mannen. Opvallend, de nummers 1 en 2 van deze editie doken beiden onder het vorige wereldrecord! http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/news-and-media/news.html


Ann Parmentier liep vlot en zonder problemen een eerste wedstrijdhelft in 1u23'03". Ze liep tot dan (meer dan) goed op schema om haar persoonlijk record van 2u49'22" te benaderen. Na 25 km. kreeg Ann echter een eerste keer af te rekenen met last in het bekken en de onderrug. Ann dacht even aan opgeven, maar toen de pijn onder controle leek, kon ze zich tijdelijk herpakken. Dat euvel bleef haar echter tot het eind van de race parten spelen. Dat belette Ann om het zelfde vooropgestelde tempo aan te houden, laat staan te versnellen. Bovendien kon Ann, naar eigen zeggen, ondanks het enorme aantal deelnemers nooit in een groep(je) aan het zelfde tempo lopen. Je werd voorbij gelopen of moest zelf voorbij steken. De bevoorrading met drank en engeriegels daarentegen verliep perfect! De verdienste van het kunst - en vliegwerk van echtgenoot Henk Dekeukelaere.Ondanks het tempoverval kon Ann met een eindtijd van 2u50'12" toch heel dicht haar persoonlijk record benaderen! Een prima prestatie als je weet dat Ann in een (wereld)topbezetting 16e dame en 3e dame W35 werd in Berlijn!! Bovendien verpulverde Ann het AZW-clubrecord W35 van Sabine Desmet 3u41'49" (Rotterdam 2011). Daarnaast nestelt Ann zich vermoedelijk op de 4e plaats op de Belgische jaarranglijsten bij de vrouwen!
 
Ann Parmentier al lopend energie opslaan
 

Naast Ann, was er nog een TMD-er aan de slag in Berlijn. Master M50 Jan Carrein was aanvankelijk niet bij de gelukkigen bij het verloten van de startplaatsen maar geraakte via een Nederlands reisbureau toch aan een startbewijs. Ondanks een gebrekkige voorbereiding nam Jan toch het risico om ,zonder complexen en zonder ambitie, deel te nemen. Jan benaderde uiteraard niet zijn persoonlijk record van 2u57'34" (Berlijn 2013) maar kon met een eindtijd van 3u19'49" alleen maar tevreden zijn! Gezien de omstandigheden een puike prestatie!

Klik op Ann of Jan voor info over de tussentijden.


Proficiat Ann en Jan!