zondag 8 juni 2014

AZW-masters dames en heren handhaven zich in 2e Landelijke. AZW-clubrecord voor Maaike Reyngaert


Zowel de AZW-masters dames als de AZW-masters heren hebben in het verre Lanaken het behoud in 2e landelijke kunnen verzekeren.

Bij de AZW-heren, vorig jaar nog kampioen in 3e landelijke, was de druk vrij snel van de ketel door het forfait van 2 teams: KAAG (Gent) en ACG  (Geraardsbergen). De laatste 2 (degradatie)plaatsen konden zo ontlopen worden.
Marc Desmet nam voor AZW de 400m voor zijn rekening. Met een 2e plaats in zijn reeks (5e plaats in totaal) in 56"83 graaide hij 8 punten mee voor AZW.

Marc liep in de afsluitende 4x400m met zijn AZW-clubmakkers Jan Leroy, Niko Gevaert en Karel Dewaele naar een knappe reekszege in 3'49"95 .Goed voor 10 punten en een derde plaats in de eindstand van de 4x400m.
AZW kon zich finaal als 10e op 12 ploegen, met enige meeval door de forfaits, probleemloos redden.

De AZW-dames moesten de 11e plaats zien te ontlopen. Ook bij de dames was er vooraf een forfait van AV Kontich-Aartselaar.
Maaike Reyngaert had een groot aandeel in deze reddingsoperatie. Op de 800m werd ze in een sterk gezelschap met ondermeer Veerle Van Linden (DCLA) en Nathalie D'hondt (AVMO) knap 3e in 2'24"93 (goed voor 10 punten en een nieuw AZW-clubrecord W35). Onder een loden zon nam Maaike ook nog eens de 3000m voor haar rekening. Na lang in het spoor te hebben gelopen van Heidi Vanmaele (VAC) drukte Maaike even het gaspedaal in en pakte voor AZW de volle buit van 13 punten.

Alsof het nog niet genoeg was sprokkelde Maaike,als startloopster, met de AZW-4x100m ploeg nog eens 5 puntjes. In de eindafrekening kon AZW bij de dames het behoud verzekeren met een 9e plaats!

Proficiat Maaike en Marc