zaterdag 26 april 2014

PK West-Vlaanderen - dag 1: Goud voor Maaike Reyngaert en brons voor Nathan Decoutere!

De eerste dag van het Provinciaal Pistekampioenschap werd betwist in Brugge.

Cadette Sofie Carrein kwam als eerste TMD-atlete in actie op de 300m horden. Als miniem bewees Sofie al dat ze op 300m goed uit de voeten kan. Sofie toonde nu ook dat ze het hordenlopen steeds beter onder de knie heeft. Ze bëeindigde haar wedstrijd op de 5de plaats op 8, in een tijd van 53"93. Opvallend was dat het volledige podium naar tweedejaars-cadetten ging. Sofie werd 2de bij de eerstejaars-cadetten.



Ook op de 800m voor scholieren jongens was er een TMD-deelnemer: Natan Decoutere. Het werd een gemengde wedstrijd met de cadetten jongens, die slechts met 2 aan de start stonden. Natan bewees bij het begin van het zomerseizoen reeds over een goede vorm te beschikken, want hij liep een dik PR van 2'10"71. Hij werd hiermee 3de en mocht dus mee op het provinciale podium.




Als afsluiter van de eerste dag stond een 3000m voor JSM op het programma. Maaike Ryngaert nam, na een fietstocht van 65km in de ochtend, deel aan deze langste afstand van het programma. Dat die fietstocht weinig invloed had op haar snelle benen bewees Maaike met een mooie overwinning in een tijd van 10'32"74.


Proficiat aan de deelnemers!