zondag 30 september 2012

Nieuw PR voor Jan Carrein tijdens de Marathon van Berlijn

Jan Carrein (M50) nam deze ochtend deel aan de marathon van Berlijn. Het parcours in Berlijn wordt als een van de betere marathon-parcours beschouwd, met snelle tijden als gevolg. Jan had de lat weliswaar hoog gelegd: bij zijn marathondebuut, de marathon van Eindhoven (oktober 2011), had hij een zeer sterke tijd gelopen, 2u57'59". Beter doen dat die tijd zou dus de nodige inspanning vragen!

Om 9u00 gingen ruim 41.000 (!) atleten van start in Berlijn. Jan rondde zijn eerste helft af in 1u23'08", wat zelfs meer dan een minuut sneller is dan zijn huidige PR (1u24'20") op de halve marathon! In de tweede helft van de wedstrijd temporiseerde Jan een beetje (onder andere door opkomende krampen in de hamstrings), om dan in de laatste kilometers weer te versnellen, op jacht naar die snellere chrono dan in Eindhoven. Op de officiële tijd van 2u57'45" liep hij over de eindstreep en eindigde daarmee op de 1007° plaats, 61° van zijn leeftijdscategorie M50. 

Maar waarschijnlijk zal Jan nog het meest tevreden zijn met zijn tijd, waarmee hij z'n oude PR opnieuw met 14 seconden verbetert!

Tot slot nog een persoonlijke impressie van Jan: "De marathon was zwaar, maar het bezoek aan Berlijn daarna was nog veel zwaarder!"

Een dikke proficiat aan Jan!