zondag 15 april 2012

Marathon Rotterdam: AZW-clubrecord voor Ann Parmentier, Sabine Desmet en Debby Coussement!!

De kille noorderwind was een streep door de rekening van de deelnemers die naar Rotterdam waren afgezakt voor een recordjacht op de marathon. Toch kwamen liefst 3 TMD-dames naar huis met een AZW-clubrecord!



Ann Parmentier hoopte, 3 weken na haar zilveren 2u55' van het BK-marathon te Lier, in de buurt te komen van haar persoonlijk record (2u49'34"). Ann kon voor die opdracht in de beginfase rekenen op de steun van master M50 Jan Carrein die op scherp stond voor deze marathon. Jammergenoeg, maar wijselijk, staakte Jan na 26 kilometer de strijd toen hij na km 15 last kreeg van een hartkramp. Ann kon zich gelukkig nog een tijdje omringen met andere deelnemers. De steun en de bevoorrading langs de zijlijn van echtgenoot Henk Dekeukelaere was voor Ann in deze gure weersomstandigheden meer dan welgekomen. Ondanks de te frisse temperatuur en de tegenwind in de tweede wedstrijdhelft, slaagde Ann nog net in haar opzet. Ze klokte af na 2u49'22": een nieuw persoonlijk - en AZW-clubrecord!

Jan Carrein en Ann Parmentier

Jan Carrein
Ann Parmentier
Ann Parmentier

Sabine Desmet zette vorig jaar in Rotterdam het clubrecord bij de W35 achter haar naam(3u41'49"). Dit jaar deed Sabine als kerverse W40 nog een stuk beter met 3'30'04". Meteen ook goed voor een nieuw W40-AZW-clubrecord.



De toon was blijkbaar gezet want Debby Coussement (W50) verpulverde met 3u51'23".  haar eigen AZW-clubrecord van de vorige Rotterdam-editie (4u05'24")

Debby Coussement

Ook Patrick Luyssen deed het ondanks de slechte weersomstandigheden voortreffelijk. Hij haalde meer dan zijn gram door, met een mooie chrono van 3u49'23" en exact 2 minuten voorsprong op Debby Coussement, de finish te halen.

Patrick Luyssen - Debby Coussement - Sabine Desmet

Van harte proficiat met de mooie resultaten en hoedje af voor de vele inspanningen die jullie leverden tijdens de voorbereiding op 'Rotterdam'. Ook de meegereisde supporters krijgen van ons een pluim!

Henk - Lientje - Ann - Jan