zondag 4 september 2011

Brons voor Axana Dheedene op BK jeugd!

Op de tweede dag van de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren in Moeskroen kwamen 3 TMD-ers in actie.

Thaïsa  Vande Velde had zich op zaterdag kunnen plaatsen voor de finale van de 800m bij de scholieren meisjes. Thaïsa gaf opnieuw blijk van strijdlust en concentratie door in een eerste snelle 200m 'haar mannetje' te staan om een gunstige positie te verwerven. Tot aan de 500m was ze nog steeds in de running voor een medaille. Maar na een langgerekte sprint over de laatste 300m moest ze toch haar meerdere herkennen in 4 atletes. Thaïsa werd uiteindelijk toch knap 5de (2'21"36). Met dit resultaat voldeed ze dan ook aan de verwachtingen!

De 1500m bij de cadetten jongens met Arno Dejaegere werd een tactisch- en zenuwslopende wedstrijd. Het 16 -koppige deelnemersveld was zowat nog compleet bij het ingaan van de laatste ronde. Toen de wedstrijd ontplofte, kon Arno zich uit het 'peleton' los wriemelen en naar een mooie 8ste plaats sprinten (4'28"02). Een puik resultaat voor een eerste BK-deelname!

De medaillehoop lag aandermaal bij scholiere Axana Dheedene. Op de 2000m steeple werd, ondermeer onder impuls van Axana, na halfweg al duidelijk welk drietal er voor de medailles ging strijden. De posities tussen tweedejaars Fien Van Brussel (HAMM), Jolien Vanhoorebeke (RIEM) en eerstejaars Axana wisselden voortdurend. De laatste ronde was er voor Axana echter te veel aan. Toch behield ze ruim voldoende voorsprong om haar bronzen medaille veilig te stellen (7'44"89). De derde BK-steeple medaille op rij was een feit!

Fien Van Brussel - Jolien Van Hoorebeke - Axana Dheedene
Dikke proficiat aan onze 4 BK-deelnemers Febe, Thaïsa, Axana en Arno!