maandag 15 augustus 2011

Steeple-zilver voor Axana Dheedene op Vlaams kampioenschap

Tijdens de Vlaamse kampioenschappen voor cadetten en scholieren in Merksem konden we ons verheugen op enkele mooie prestaties.
Vier TMD-ers maakten deel uit van de liefst 22 koppige AZW-delegatie.
Bij de 800m scholieren meisjes liep Febe Carrein in de B-reeks voortdurend attent voorin. Met een snedige einsprint liep ze zelfs naar winst!(2'25"76)
Thaisa Vande Velde had in de A-reeks na een snelle eerste ronde nog uitzicht op een medaille. Toen het tempo na 450 m nog eens de hoogte in ging, moest Thaisa passen. Ze streed echter moedig verder en besloot dit kampioenschap met een mooie 5de plaats (2'23"18).
Arno Dejaegere deed het bij zijn debuut op het Vlaams kampioenschap uitstekend. Op de 1500m cadetten jongens was hij van bij de start bij de pinken om zich niet te laten wegdrummen. Hij schoof in deze eerder tactische 1500m op het gepaste moment telkens wat naar voor. Toen de wedstrijd in de laatste ronde ontplofte, was hij nog mee met de kopgroep en had hij nog wat energie over om naar een knappe 5de plaats, op minder dan anderhalve seconde van het brons, en een persoonlijk record (4'25"07) te snellen.
Hoewel Axana Dheedene pas om 18u.40 aan de bak moest op de 2000m steeple bij de scholieren meisjes was ze reeds 's morgens aanwezig om haar zus Fyllis naar een bronzen plak te zien lopen op de 80m horden bij de cadetten.
Maar het lange wachten werd beloond... . Axana maakte zelf de wedstrijd door geregeld de leiding te nemen. Daardoor kon ze samen met de één jaar oudere Fien Van Brussel (HAMM) de overige meisjes afschudden. Bij de tempoversnelling van Fien op 700m van het einde moest Axana wel de rol lossen, maar ze had al voldoende voorsprong opgebouwd om haar 2de plaats (in 7'50"90) en dik verdiende zilveren medaille veilig stellen.

De volledige uitslag kan u hier raadplegen.

Axana Dheedene -Fien Van Brussel - Jolien Van Leugenhaegen

Dikke proficiat aan Febe, Thaisa, Arno en Axana!!