zondag 30 juni 2024

Allianz BK alle categorieën dag 2

Het eerste BK outdoor alle categorieën van Viktor Leenaert was als prille senior al geslaagd met het overleven van de reeksen. Uiteraard zocht hij naar bevestiging in de finale.

Viktor was goed vertrokken en nestelde zich in 5e positie. Hij zakte dan wel enkele plaatsen terug maar hij bleef voeling houden met de kopgroep. Bij het ingaan van de laatste ronde liep hij in 10e stelling. Met een knappe laatste 400m. in zowat 55"-56" kon hij nog wat concurrenten remonteren en finishen als 7e in een prima 3'46"97, zijn 3e beste chrono ooit. 

Proficiat Viktor!

zaterdag 29 juni 2024

Allianz BK alle categorieën: finale voor Viktor Leenaert

Eerstejaars senior Viktor Leenaert nam voor het eerst deel aan het BK outdoor bij de 'grote jongens'. Na een jaar onderbreking, omwille van werken aan de piste, werd dit jaar het Belgisch kampioenschap alle categorieën opnieuw in Brussel georganiseerd. Viktor koos er voor de 1500m. Het werd een opdracht met enkele hindernissen. Praktisch was het voor de atleten en de supporters allerminst. Door het festival Couleur Café was het niet mogelijk om op de site van het stadion te parkeren. Om bij het koning Boudewijn stadion te geraken was het dus nog even stappen of was het openbaar vervoer voor sommigen het groene alternatief.

Viktor kwam in de tweede reeks van de 1500m terecht. De opdracht was simpel, bij de eerste 6 eindigen om de finale te kunnen lopen op zondag. Helaas zag hij zijn kansen op de top-6 de mist in gaan toen hij samen met enkele concurrenten serieus gehinderd werd door een aangelopen G-atleet die gedubbeld werd. Viktor werd uiteindelijk nog 7e in 3'51"33 maar werd terecht, samen met twee andere benadeelden, heropgevist voor de finale.

Proficiat Viktor!

woensdag 26 juni 2024

Avondmeeting RCG

Eerstejaars scholier Simon Desmedt kwam in Gentbrugge aan de start van de minder vaak gelopen 300m. In de tweede serie liep hij als 7e over de streep in een persoonlijk record van 45"10. Daarmee deed hij liefst bijna 7 seconden beter dan zijn vorige besttijden van 2021 en 2022.

Proficiat Simon!

zondag 23 juni 2024

BK-masters dag 2: goud voor Filiep Vanhonacker

Op de tweede dag van de Belgische kampioenschappen voor masters maakte het wisselvallige weer van zaterdag volop plaats voor zon en warmte. Goed voor de exposieve nummers maar dan weer nadelig voor de lange afstandsnummers.

Ann Parmentier (W40) liet haar snel gestarte concurrentes op de 5000m begaan. In de achtervolging op de top-drie van haar leeftijdscategorie (W40), nam ze noodgedwongen nagenoeg al het kopwerk voor haar rekening. Helaas bracht dit haar niet dichter bij de medailles. Ann moest finaal tevreden zijn met een mooie 4e plaats bij de W40 in 20’14”85.

Ook voor Henk Dekeukeleire (M50) werd het ‘de meest ondankbare plaats’ op de 1500m. Hij stelde nochtans, met een 4e rang bij de M50 in een sterkdeelnemersveld, niet teleur met een sterke 4’32”92 . Daarmee kwam hij anderhalve seconde tekort voor een brozen medaille. Henk nam als troostprijs wel een AZW-clubrecord mee naar huis. Hij verbeterde zichzelf met ruim vijf seconden (4’38”40)!

Op de 5000m voor heren ten slotte maakte Filiep Vanhonacker zijn favorietenrol bij de M40 helemaal waar. Na enkele studieronden liep hij van de tweede plaats bij de M40 naar de leiding en stond die positie niet meer af. Ondanks de warmte dook hij met 15’46”90 vlot onder de 16 minuten en pakte met een bonus van zowat 15 seconden de Belgische titel bij de M40!

Proficiat Ann, Henk en Filiep

zaterdag 22 juni 2024

BK-masters dag 1

Atletiek Volharding was in Beveren voor twee dagen de gastheer voor het Belgisch kampioenschap masters.

Trainer Marc Desmet (M55) beet voor TMD-AZW de spits af, traditioneel op de 400m horden. Vorig jaar moest hij, voor het eerst in jaren, nog afzeggen voor het BK omwille van een hamstringblessure. In een kwalitatief deelnemersveld werd Marc dit jaar, na 13 BK-titels, 4e in 1’12”51. Hij strandde daarmee op zowat 1 seconde van het brons en van het AZW-clubrecord van Patrick Braems dat stilaan in het vizier komt.

Ook trainingsmakker Stijn Desmedt (M40) had op de 800m af te rekenen met heel wat concurrentie. Het was voor Stijn van bij de snelle start alle zeilen bij zetten om voeling te houden met het deelnemersveld. Hij knokte zich in die moeilijke omstandigheden uiteindelijk naar een mooie 10e plaats in 2’15”65 en bevestigde daarmee min of meer zijn seizoen beste chrono van een maand eerder in Zwevegem (2’14”07).

Proficiat Stijn en Marc

Memorial Paul Vanwalleghem: persoonlijk record voor Tim Vandenvelde en Marie-Alix Bonassi

Twee AZW-TMDers kwamen in 'Wembley' aan de bak op de 1500m.

Belofte Tim Vandevelde werd mooi 6e op 12 deelnemers. Hij deelde zijn wedstrijd goed in en kon in de laatste ronde nog 3 atleten remonteren. Tim verbeterde zich op de piste van K.K.S. van 4’16”46 naar 4’13”73.

Eerstejaars cadet Marie-Alix Bonassi ging op zoek naar een officiële chrono op de 1500m. Op het PK in Roeselare was er immers iets fout gelopen met de  elektronische tijdsopname met als gevolg dat de cadetten meisjes geen chrono achter hun naam kregen. In Kortrijk stak ze bij de dames alle categorieën met voorsprong de overwinning op zak. Met 4’51”79 dook Marie-Alix ook ruim onder de 5 minuten en bevestigde ze haar officieuze chrono van op het P.K.

Proficiat Marie-Alix en Tim.

zondag 9 juni 2024

Internationale GP Stad Lokeren: persoonlijk record voor Jarno Croubels

Scholier Jarno Croubels trok naar de Flanders Cup in Lokeren in de hoop zijn besttijd op de 800m te kunnen verbeteren.

Hij ging in de 4e reeks van het voorprogramma van start. Het tempo lag van bij de aanvang hoog met een doorkomsttijd na 400m van zowat 58". Jarno hield goed stand en liep als 5e over de streep in 2'02"13. Daarmee deed hij bijna 3 seconden beter dan zijn persoonlijk record (2'05"03) van enkele weken eerder in Zwevegem.

Proficiat Jarno!

zondag 2 juni 2024

Beker van Vlaanderen Masters Afdeling 1

In Lebbeke streden de masters van AZW om zich te handhaven in de hoogste afdeling. Een aantal sterkhouders en puntenpakkers van de afgelopen jaren waren er om diverse redenen dit jaar niet bij.

Niettemin gaven de aanwezige AZW-ers het beste van zichzelf op dit hoogste niveau!

Voor de 800m bij de dames konden we rekenen op Audrey Goessaert (W40). Ze grabbelde, ondanks heel wat trainingsachterstand, toch nog 3 punten mee met haar 10e plaats in 2'36"04.

Ook Ann-Sofie Claeys (W35) kende al een betere vorm. Niettemin pakte ze, met een mooie 7e plaats in 5'26"89 op de 1500m, 6 punten mee voor AZW.

Nog op de anderhalve kilometer maar dan bij de heren, was Stijn Desmedt (M40) de 'depaneur' van dienst. In een sterke bezetting was een 11e stek en 2 punten, met nochtans een mooie 4'38"35, het hoogst haalbare. Opdracht volbracht! Stijn had ook nog zijn aandeel in de 4x400m. AZW werd met 4'00"22 4e in reeks 1 wat een 7e plaats en nog eens 6 punten opleverde.

Ook Ann Parmentier zag op de 3000m veel kwaliteit aan de start. Een puike chrono van 11'22"71 was 'slechts' goed voor een 8e rang en 5 punten.

Filiep Vanhonacker liet AZW even herademen met een sterke 2e plaats op de 3km. Hij dook net niet onder de 9 minuten (09'00"81) maar het leverde AZW wel 11 punten op!

Met zijn 17'17"49 op de 5000m staat Henk Dekeukelare (M50) in zijn categorie momenteel op de 3e plaats op de Belgische jaarranglijsten. Helaas was deze mooie prestatie van Henk, als de oudste van zijn wedstrijd, slechts goed voor een 12e stek en 1 punt.

Finaal behaalden de AZW- dames en heren een totaal van 126 punten. Met een 11e plaats op 12 ploegen kon AZW, ondanks de verbeten inzet van alle deelnemers, de degradatie niet meer ontwijken. Het verschil van 13 punten met de 10e veilige plek was dan ook iets te groot.

Hopelijk doen we met AZW volgend jaar opnieuw volop mee voor de promotie.

Toch proficiat aan alle AZW- deelnemers! 

KVV halve marathon AC en masters

De Mondi-run (voorheen de MC Bride-run) was dit jaar ook het Vlaams kampioenschap halve marathon. Het parcours, met start en aankomst in het centrum van Poperinge, was licht glooiend en situeerde zich grotendeels in de open natuur. Dit kampioenschap viel, voor de masters, jammer genoeg samen met de Beker van Vlaanderen (interclubs) op de piste.

Master Peter Laevens (M50) startte, met enkele hellinkjes in de eerste kilometer in het achterhoofd, eerder behouden. Hij liep met die tactiek, nagenoeg solo, in een climaxtempo naar de finish. Met een chrono van 1u49'01" legde Peter beslag op een 190e plaats op 327 deelnemers. In de categorie M50 behaalde hij een mooie 11e plaats op het Vlaams kampioenschap.

Proficiat Peter!

zaterdag 1 juni 2024

Flanders Cup Olse

Tweedejaars scholier Matis Loosvelt maakte de verplaatsing naar Merksem in de hoop zijn besttijd op de 800m van 2'04"00 aan te scherpen. Met die chrono versierde hij een startplaats in de sterkste reeks van het na programma.

Zijn doelstelling kreeg al een flinke knauw nadat 'de haas' van dienst halfweg enkele seconden trager door kwam dan voorzien. Bovendien werd Matis in de laatste bocht uit evenwicht gebracht door een inhaalmanoeuvre van een concurrent. Finaal werd Matis 8e in zijn serie. Met zijn 2'04"44 strandde hij op minder dan een halve seconde van zijn persoonlijk record. Mits wat geluk met de omstandigheden, hangt er voor Matis wel degelijk een besttijd in de lucht!

Proficiat Matis.